Şehidimiz Yıldırım Yılmaz

03.10.2023 70

03-10-2023

 

 

 

 

 

 

 

 

Şehit Jandarma Komando eri Yıldırım YILMAZ 1972 YILINDA Yozgat İli Çayıralan ilçesinde dünyaya gelmiştir. Halis ve Şükriye YILMAZ çiftinin dört çocuğundan üçüncüsüdür.

Jandarma Komando Eri Yıldırım YILMAZ İlkokul tahsilini Çandır İlçesinde tamamlamış, Ortaokul ikinci sınıfa kadar tahsilini devam ettirdikten sonra 1984-1985 öğretim döneminde tahsilini yarıda bırakarak Ortaokuldan ayrılmıştır.

Askerlik çağına kadar ailesine yardımcı olarak çiftçilik ile uğraşmıştır. Askerlik çağına geldiğinde Çayıralan Askerlik Şube Başkanlığınca temel askerlik eğitimini tamamlayarak üzere Manisa ili Kırkağaç 6 ncı Jandarma Komando Er Eğitim Alay Komutanlığı, Mazıdağı Jandarma Komando Bölük Komutanlığı emrine dağıtımı yapılmıştır.23.09.1993 tarihinde vatani görevini yapmakta iken Savur ilçesi, Bağlıca Köyü yakınlarında teröristlerce yola döşenen mayına bulunduğu askeri aracın basması sonucu şehit olmuştur.

Bekar olan Şehit Jandarma Komando Eri Yıldırım Yılmaz’ın naaşı Askeri törenle, Çandır İlçesi Bahçelievler mahallesi Mezarlığına defnedilmiştir.